Computer

Stationær computer

Selve ordet computer betyder en beregner, og det er lige hvad en computer gør.
den bruger al sin tændte tid på at beregne de input vi giver den, hvad enten vi spiller spil, laver regneark aller hvad vi nu laver på vores PC.

De mobiltelefoner og tablets som efterhånden er blevet allemandseje, er hver og en en lille bærbar computer, forskellen på dem og en PC bliver mindre og mindre i takt med at udviklingen tager til.

Der er i dag mange ting der ikke kan fungere uden en eller anden form for computer, tag f.eks en bil der i dag er proppet med elektronik, hvis computeren i en bil går i stykker, så kan de bare ikke køre.

Forskellige ord for en computer

  • Datamat er et godt dansk ord som Per Brinch Hansen lavede i 1960’erne, ordet har sin oprindelse i vascomat/laundromat fra møntvaskerier
  • EDB maskine Maskine til Elektronisk Data Behandling
  • Arbejdsstation tidligere benyttet til at løse en eller flere specialiserede opgaver, i dag bruges det om særdeles kraftfulde computere til flersidige beregninger.

Udvikling

Computerens udvikling går ufatteligt hurtigt, fra at en regnemaskine kunne fylde hele bygninger, til at de små mobil telefoner vi har i dag.
Commodore Amiga er efter min mening (Leif Skrydstrup Jensen) en af de computere der har haft mest betydning for computere i hjemmet. da den kom frem midt i 1980’erne var det en landevinding mht. grafik og brugervenlighed.
Men stadigvæk var det ufatteligt langsomt i forhold til hvad vi har i dag.
Det er svært at sige hvor udviklingen inden for computere går hen, men det er helt sikkert at de bliver hurtigere, og får mere hukommelse. men derudover så er det nærmest umiligt at spå om hvad der kommer til at ske.