Brug af SuperAntiSpyware

Herunder vil jeg vise hvordan man kan bruge SuperAntispyware til at rense sin computer for malware.

Til denne øvelse har jeg brugt en test-computer, som ikke bruges til andet,  jeg med vilje  inficere med alt muligt for at finde ud af hvordan man fjerne det igen.

Tryk Start - Alle Programmer, og find mappen der hedder SuperAntispyware. Åben den mappe og start programmet. 1.  Tryk Start – Alle Programmer, og find mappen der hedder SuperAntispyware.
Åben den mappe og start programmet.

2. først skal der kontrolleres for updates da jeg bruger den gratis version. det gør jeg ved at trykke "check for updates" 2. først skal der kontrolleres for updates da jeg bruger den gratis version.
det gør jeg ved at trykke “check for updates”når download af opdateringer og installation af samme er slut (det sker automatisk) 3. når download af opdateringer og installation af samme er slut (det sker automatisk)
så tryk “luk”Screenshot 2014-03-27 20.43.44 4. før du trykker Scan din computer, skal du sætte en mærke ud for “Complete Scan” 5. Først vælges de drev der skal scannes i venstre side af vinduet.
Derefter sæt flueben ved “Activate Scan Boost(tm)
ved “Low Boost” bruger den ikke så mange system ressourcer som “High Boost”
Jeg vælger altid “high Boost”
Sæt flueben ved “Scan inside .ZIP archives”
så åbner scanningen zipkomprimerede filer.
Til sidst kan man vælge om SuperAntispyware skal kontrollere for uønskede programmer inden scanningen starter, det kan være toolbars (værktøjslinier og lign.

 

6. Scanningen kører, det kan tage en del tid alt efter hvor mange filer man har på sin computer. 6. Scanningen kører, det kan tage en del tid alt efter hvor mange filer man har på sin computer.

 

7. Scanningen er slut og den har fundet i alt 267 ting, som SuperAntispyware ikke er helt tilfreds med. Det kan i første omgang lyde af meget, men det behøver ikke være særligt slemt. 7. Scanningen er slut og den har fundet i alt 267 ting, som SuperAntispyware ikke er helt tilfreds med.
Det kan i første omgang lyde af meget, men det behøver ikke være særligt slemt.
Tryk “Continue”

 

8. her kan man se de skadelige poster 8. her kan man se de skadelige poster, de nederste 240 poster (Tacking Coockies) er små programmer der sporer en på internettet, de er næsten ikke til at undgå.
Jeg er aldrig særligt bekymret over Tracking Coockies, men ireterende er de alligevej, for det er dem som firmaer bruger til at målrette reklamer til dig på eksempelvis FaceBook.
Det der bekymrer mig er de øverste 27.
De er i forbindelse med en “Trojaner” det vil sige et lille program som er en bagdør ind i computeren.
DEN VIL JEG BARE IKKE HAVE.
Tryk “Remove Threats” (Fjern Trusler)

Her er SuperAntiSpyware i gang med at fjerne de trusler som var på computeren 9. Her er SuperAntiSpyware i gang med at fjerne de trusler som var på computeren10. Når truslerne er fjernet bder SuperAntispyware om at få lov at gensterte computeren, for at fjerne de sidste dele af de førnævnte trusler. 10. Når truslerne er fjernet beder SuperAntispyware om at få lov at genstarte computeren, for at fjerne de sidste dele af de førnævnte trusler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.